10x POMPOENEN VERSIEREN

Bij herfstdecoratie denk ik bijvoorbeeld aan gekleurde bladeren, kastanjes en vooral aan pompoenen. Alleen dat uithollen en insnijden vind ik helemaal geen leuk klusje. Daarom verzamelde ik 10 DIY ideeën voor hoe je een pompoen kan versieren zonder dat je hem hoeft uit te hollen. Hoera!

#1. HERFSTIGE POMPOENEN

Het eerste idee is meteen het allerherfstigste, want de pompoen wordt hier versierd met herfstbladeren. Verzamel wat mooie bladeren in het bos en plak het op een (beschilderde) pompoen met decoupagelijm. Het idee is van The Sweet Escape.

#2. CONFETTI POMPOENEN

Ken je de quote “Rain is just confetti from the sky”? Deze sluit perfect aan op dit idee om pompoenen te versieren met confetti. Een vrolijke tegenhanger van dat vieze herfstweer. De confetti kun je op de pompoen plakken met decoupagelijm. Een leuk DIY idee om samen met kinderen te doen van Cloudy Day Gray.

Een modernere variant van het confetti idee komt van Homeyohmy. Zij gebruikte namelijk goudkleurige washi tape om een confetti effect te krijgen op haar pompoen.

#3. PAINT POURING

Paint pouring (verf gieten) is een grote DIY trend op dit moment. Je kunt deze techniek ook perfect toepassen op pompoenen. In deze video laat ik je zien hoe het werkt. Deze foto is van Momdot.

#4. VISGRAAT POMPOEN

Hier hou ik van: een simpel DIY idee met een groot effect. Teken met een acrylmarker een patroon op de (beschilderde) pompoen en klaar! Deze visgraat pompoenen zijn gemaakt door Lovely Indeed.

#5. SCHRIK NIET!

Als je heel klein ‘boe’ op een pompoen schrijft, kun je er bijna niet van schrikken toch? De pompoenen zijn beschilderd met schoolbordverf. De tekst kun je er vervolgens opschrijven met een krijtstift. De werkinstructie vind je op het blog van Lovely Indeed.

#6. CUTENESS OVERLOAD

Dit zijn toch wel de schattigste pompoenen die ik in mijn zoektocht naar ideetjes hebt gevonden. En door de eucalyptus ook nog eens helemaal on trend. Hoe je ze maakt kun je vinden op Homeyohmy.

#7. STOER BETON

Van het schattigste idee nu door naar een stoer resultaat. Deze pompoenen zijn beschilderd met betonpasta wat de pompoenen een instant betonlook geeft. De pompoenen krijgen een rustieke, industriële uitstraling. Dit voorbeeld is gemaakt door Cherished Bliss.

#8. BOHO POMPOENEN

Door de pompoenen op deze manier te schilderen haal je toch nog een beetje die zomerse boho sfeer in huis. Bekijk de werkinstructie op het blog van Quartz+Leisure.

#9. POMPOENSIERADEN

Wacht nog heel even met je zomerse Ibiza sieraden op te bergen, want je kunt er ook heel leuk je pompoenen mee versieren zoals Casa Watkins Living heeft gedaan.

#10. DONUT POMPOEN

Een rijtje met “10 DIY ideeën” zonder donut idee is niet compleet, dus als laatste deze donut pompoenen van Studio DIY.

LANG PLEZIER VAN JE VERSIERDE POMPOENEN

Bovenstaande ideeën kun je natuurlijk toepassen op echte pompoenen, maar die moet je na verloop van tijd weggooien. Zonde van je werk! Daarom kun je beter pompoenen van papier maché gebruiken als basis. Die kun je gewoon bewaren voor volgend jaar. En mocht je er tegen die tijd toch op uitgekeken zijn, dan kun je ze gewoon opnieuw versieren!

Hoe versier jij dit jaar je pompoenen? Deel je resultaat met #deeljeDIY en tag IMAKIN op FacebookInstagram.

BLOGS DIE JE OOK LEUK ZULT VINDEN

Geef een reactie