10 DIY-PROJECTEN MET ZELFDROGENDE KLEI

Heerlijk vind ik het om met mijn handen in de klei te zitten. Lekker kneden, kliederen en boetseren totdat er iets moois ontstaat.

Zelfdrogende klei is heel makkelijk te verwerken. Je hoeft het niet af te bakken, maar je laat het gewoon aan de lucht drogen. Na het drogen kun je de klei beschilderen met acrylverf, erop tekenen met acrylmarkers of versieren met bladmetaal. Het is een ontzettend veelzijdig DIY materiaal. Daarom verzamelde ik in dit blog 10 DIY ideeën die je van zelfdrogende klei kunt maken.

#1. PLANTENPOTJES

Deze leuke plantenpotjes zijn gemaakt van zelfdrogende klei. Door gebruik te maken van verschillende structuren kun je er een leuk patroon in drukken. De stap-voor-stap werkbeschrijving vind je op Damask Love.

#2. HUISJE

Dit schattige kleihuisje staat al een tijdje op mijn Pinterest bord. Het idee is van La chica del casa del Caramelo. Het blog is in het Spaans, maar op de afbeeldingen is duidelijk te zien hoe je het huisje kunt maken.

#3. SLINGER MET KLEIHANGERS

Bruiloft DIY fotoslinger met kleihangers - IMAKIN

Deze slinger met foto’s en kleihangers maakte ik als bruiloft DIY project, maar je kunt hem helemaal personaliseren door andere vormpjes en teksten te gebruiken! In de video op dit blog laat ik je stap-voor-stap zien hoe je hem ook kunt maken (incl. gratis printable!).

#4. POTJES MET KLEILABELS

Deze potjes met kleilabels kun je voor van alles gebruiken. Bewaar er je DIY materialen in zoals Anna van A Crafted Lifestyle, maar ze staan ook leuk in de keuken met bijvoorbeeld bloem, pasta of rijst erin.

#5. PLANTENPOTJES AAN DE MUUR

Hoe tof zijn deze plantenpotjes voor aan de muur?! Op deze manier kun je nog meer plantjes kwijt in huis. Op het blog van Design Love Fest staat hoe je ze maakt.

#6. SIERADEN SCHAALTJES

Deze mooie schaaltjes zijn perfect om je lievelingssieraden in te bewaren. De speelse verfspetters maken elk exemplaar uniek, terwijl het gouden randje een luxe uitstraling geeft. Dit DIY-project komt uit mijn boek ‘Doe het lekker zelf!’. Hierin vind je 30 Do It Yourself lifestyle projecten en laat ik je stap-voor-stap zien hoe je deze kunt maken.

#7. TUIN MARKERS

Voortaan weet je precies welke kruiden en planten er in je tuin groeien met deze markers. En ook al heb je ze niet nódig, ze staan sowieso gezellig! Op het blog Wit & Whistle staat hoe je ze kunt maken.

#8. LICHTJES

Deze gezellige lichtkapjes zijn bedacht als Kerst DIY-project, maar ik vind ze ook voor gewoon heel leuk. Het idee is van A Beautiful Mess.

#9. CADEAULABELS MET BLOEMEN

Met gedroogde bloemen en bladeren kun je prachtige afdrukken in de klei maken. Mooi om er cadeaulabels van te maken zoals deze van Otchipotchi.

#10. MUURHANGER

Muurhangers vind je op dit moment in allerlei vormen. Van macramé tot stoffen banners. Ook deze muurhanger van klei zou niet misstaan in een modern interieur. Op het blog Alice & Lois vind je de stap-voor-stap DIY tutorial.

DIY-PAKKET KAARSENVAASJES

Maak de leukste labels van klei en stempel er een tekst in. Versier de flesjes met de labels en gebruik ze als kandelaar of vaasje. Je kunt de labels en inhoud van de flesjes steeds aanpassen aan het seizoen. Zo heb je steeds weer een nieuwe decoratie voor in huis.

Het DIY-pakket Kaarsenvaasjes bevat ruim voldoende zelfdrogende klei om nog meer van de bovenstaande DIY-projecten mee te maken.

ZELFDROGENDE KLEI

zelfdrogende klei imakin

Ik werk het liefst met de zelfdrogende klei van Creall. Een klei van goede kwaliteit die in Nederland wordt gemaakt. Je vindt deze zelfdrogende klei in de webshop.

Heb jij weleens iets van zelfdrogende klei gemaakt? Deel je resultaat met #deeljeDIY en tag IMAKIN op FacebookInstagram.

BLOGS DIE JE OOK LEUK ZULT VINDEN

Geef een reactie