10 DIY MOEDERDAG CADEAUS

Het allerliefste cadeau is zelfgemaakt. In dit blog 10 DIY ideeën voor Moederdag.

Als het even kan, geef ik een zelfgemaakt cadeautje. Niet alleen met Moederdag, maar ook voor verjaardagen of andere feestjes. In een zelfgemaakt cadeau zit veel meer aandacht en liefde dan een cadeautje dat je in de winkel hebt gekocht. Extra speciaal dus om te geven én om te krijgen. De ontvanger zal zich dus extra bijzonder voelen.

In dit blog verzamelde ik ter gelegenheid van Moederdag (12 mei) 10 cadeau ideetjes die je zelf kunt maken, maar ze zijn natuurlijk ook heel leuk voor andere gelegenheden.

#1. EUCALYPTUS KRANS

diy eucalyptus krans | IMAKIN

Helemaal on trend is deze eucalyptus krans. Minimalistisch mooi van zichzelf, maar je kunt hem ook nog verder versieren met bijvoorbeeld (vilten) bloemen, linten of pompoms. Ook leuk: klem er een lief kaartje aan. Metalen ringen om een krans mee te maken vind je in de webshop.

#2. TEKSTARMBAND

Geef een armband met een persoonlijke boodschap. Ik maakte dit armbandje voor een vriendin. Aan de buitenkant staat “I am loved” en aan de binnenkant heb ik nog wat mooie eigenschappen van haar gestempeld, zoals “beautiful”, “strong” en “kind”. Op deze manier weet ze altijd hoe bijzonder ze is. In dit blog laat ik je zien hoe je zulke armbandjes kunt maken. De benodigdheden om zelf tekstsieraden te maken vind je in de webshop.

#3. SLINGER MET KLEIHANGERS

Bruiloft DIY fotoslinger met kleihangers - IMAKIN

Deze slinger met foto’s en kleihangers maakte ik als bruiloft DIY project, maar omdat je hem helemaal kunt personaliseren is hij natuurlijk ook heel leuk voor Moederdag! Maak dan in plaats van sterren & manen bijvoorbeeld hartjes met een tekst en gebruik foto’s van de (klein)kinderen om deze slinger te maken. In de video op dit blog laat ik je stap-voor-stap zien hoe je hem ook kunt maken (incl. gratis printable!).

#4. FOTO OP HOUT

DIY foto op hout | IMAKIN

De meeste moeders zijn dol op alles waar een foto van hun (klein)kinderen op staat! Met fototransfer kun je foto’s op vrijwel iedere ondergrond aanbrengen, bijvoorbeeld op hout, textiel en keramiek. In dit blog laat ik je zien hoe het werkt op hout. De fototransfer set (met instructies) vind je in de webshop.

#5. VAASJESHOUDER

Een bos bloemen is een traditioneel Moederdagcadeau. Maak voor haar deze leuke vaasjeshouder om nog langer plezier te hebben van de langbloeiers uit die bos. Dit DIY-project komt uit mijn boek ‘Doe het lekker zelf!’ en kun je bekijken in het inkijkexemplaar.

#6. HOUTEN ONDERZETTER

DIY-pakket boomstamschijf houtbranden - IMAKIN

Mijn moeder heeft voor haar laatste verjaardag deze mooie houten onderzetter gekregen. Ik maakte hem van een boomstamschijf en houtbrandde er een tekening op. In deze video laat ik je zien hoe ik met het DIY-pakket Houtbranden aan de slag ging om deze mooi boomschijf te maken.

#7. ZELFGEMAAKTE ZEEP

DIY zeep maken | IMAKIN

Zeepjes zijn niet alleen leuk om te maken, maar het zijn ook nog eens hele leuke cadeautjes. Je kunt ze helemaal naar eigen smaak samenstellen door de vormen te kiezen, geuren, kleuren en vullingen. En met de gietlabels kun je er ook nog eens leuke teksten in gieten. Bekijk de stap-voor-stap tutorial op het blog en shop de materialen in de webshop.

#8. PLANTENHANGERS

Als je moeder van planten houdt, vindt ze deze stoere plantenhangers vast te gek. Ze zijn gemaakt van leerpapier (waterbestendig) en zullen niet misstaan in een industrieel interieur. Met het Mini DIY-pakket Stoere Plantenhangers heb je genoeg materiaal om 3 stuks te maken.

#9. FOTOHANGER

Nog een leuk DIY ideetje om de foto’s van de (klein)kinderen een mooi plekje in huis te geven. Deze muurhanger is heel makkelijk te maken met het DIY-pakket Kaartenhanger en heeft plek voor een heleboel leuke foto’s en kaarten.

#10. TEKST T-SHIRT

DIY tekstshirt strijkletters | IMAKIN

Je moeder hoeft geen ‘#fitgirl’ te zijn om dit cadeau leuk te vinden. Met strijkletters kun je namelijk heel eenvoudig een tekst op textiel strijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van “BEST MOM” of “LIEFSTE MOEDER”. In de video op dit blog laat ik je zien hoe makkelijk het is. Strijkletters vind je in diverse varianten in de webshop.

CREATIEVE MOEDERDAG CADEAUTJES

Of je nu zelf een cadeautje voor je moeder wil maken of haar de materialen geeft om zelf creatief aan de slag te gaan. Ik heb in de webshop de leukste cadeautjes voor je geselecteerd.

Welk zelfgemaakt cadeau geef jij je moeder voor Moederdag? Deel je resultaat met #deeljeDIY en tag IMAKIN op FacebookInstagram.

BLOGS DIE JE OOK LEUK ZULT VINDEN

Geef een reactie