10x DIY ZEEP INSPIRATIE

In een vorig blog liet ik je al stap-voor-stap zien hoe je zelf zeep kunt maken. Maar je kunt hiermee oneindig variëren met kleuren, geuren en ingrediënten. In dit blog inspireer ik je met 10 DIY zeep ideeën.

ZELF ZEEP MAKEN

DIY zeep maken | IMAKIN

Zeep maken is ontzettend leuk om te doen. In een video laat ik je zien hoe het werkt.

Voor de onderstaande ideeën blijft de basis van het zeep maken hetzelfde als in de video, maar door de ingrediënten te variëren kun je steeds nieuwe zeepjes maken.

#1. GRADIENT ZEEP

De kleuren van deze zeepjes lopen prachtig in elkaar over. Op A Beautiful Mess kun je zien hoe je dit effect creëert.

#2. COLOUR BLOCK ZEEP

Deze colour block zeepjes lijken een beetje op de gradient zeepjes. Het grote verschil is dat je bij deze techniek de kleuren steeds laat uitharden voordat je met de volgende kleur verder gaat. Hier laat Brit zien hoe ze ze maakte.

#3. SWIRL ZEEP

Door de diverse kleuren zeep door elkaar heen te gieten krijg je dit mooie swirl effect. Soap Queen laat zien hoe je dit effect bereikt.

#4. ZEEP MET EETBARE INGREDIËNTEN

In de zeep kun je allerlei eetbare* ingrediënten verwerken. Wat dacht je van citroenschilletjes, koffiebonen of sinaasappelschijfjes. Deze zien er niet alleen leuk uit, maar geven ook nog eens een heerlijke geur. Het idee op de foto is van Beautycrafter.
(*Na er zeep van te maken is het natuurlijk niet meer eetbaar)

#5. BLOEMEN ZEEP

Gedroogde bloemen geven je zeep een hele mooie, natuurlijke uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan lavendel, rozenblaadjes of goudsbloemenbloesem. De zeepjes op de foto zijn gemaakt door Wonky Wonderful.

#6. BOTANISCHE ZEEP

Door (eucalyptus)blaadjes, bloemblaadjes of kruiden toe te voegen aan doorzichtige zeep, krijg je een prachtig botanisch effect. Het idee is van Hello Glow.

#7. CONFETTI ZEEP

Op dezelfde manier kun je allerlei ingrediënten toevoegen aan doorzichtige zeep. Deze feestelijke zeepjes bevatten bijvoorbeeld papieren confetti en zijn gemaakt door Crafts Unleashed.

#8. SHARK ATTACK ZEEP

Deze shark attack zeepjes zijn een ontzettend leuk cadeau voor een kinderfeestje. Leuke bijkomstigheid is dat de zeep goed handen wassen stimuleert. Soap Queen laat stap-voor-stap zien hoe ze ze maakte.

#9. TERRAZZO ZEEP

Terrazzo is van oudsher een vloersoort waarin cement wordt gemengd met andere deeltjes zoals marmer of klei. Het is helemaal terug van weggeweest en je ziet het nu veel terug in woonaccessoires. Fall for DIY paste deze trend toe in haar zelfgemaakte zeepjes.

#10. BIJZONDERE ZEEPVORMEN

Je kunt natuurlijk de speciale zeep gietvormen gebruiken om zeepjes in te gieten, maar je kunt ook experimenteren met andere gietvormen. Deze leuke ijs zeepjes zijn bedacht door A Beautiful Mess.

DIY zeep maken | IMAKIN

Alle benodigdheden om zeep te maken vind je in de webshop.

Wat voor zeepjes wil jij maken? Deel je resultaat met #deeljeDIY en tag IMAKIN op Facebook / Instagram.

Geef een reactie