LEERPAPIER: WAT IS HET + 10 DIY IDEEËN

Het leerpapier is nieuw in het assortiment en ik krijg er veel vragen over. Wat is leerpapier en wat kun je ermee? In dit blog vertel ik je er meer over en deel ik 10 DIY ideeën om van leerpapier te maken.

WAT IS LEERPAPIER?

Leerpapier (of Faux Leather Paper) is gemaakt van cellulose en latex. Daardoor is het ontzettend stevig en kun je het zelfs wassen (op 40°C) en strijken!

Het leerpapier voelt aan als heel dik papier en als je het hebt gewassen wordt het soepeler en lijkt het meer op leer. Het krijgt na het wassen een wat gekreukelde, rustieke uitstraling.

Je kunt het leerpapier op eindeloos veel manieren versieren: tekenen met acrylmarker/textielstift, beschilderen met textielverf, versieren met strijkletters of -vellen, houtbranden, bestempelen etc. Om het leerpapier aan elkaar te bevestigen kun je het naaien of lijmen.

In onderstaande video krijg je een indruk van de mogelijkheden.

Zoals je ziet is leerpapier een heel veelzijdig materiaal dat heel geschikt is voor het maken van bijvoorbeeld tassen en allerlei woonaccessoires. Hieronder laat ik 10 ideeën voor/met leerpapier zien.

#1. HANDLETTERING

Het leerpapier is heel geschikt voor handlettering. Maak er met een acrylmarkers of textielstiften een mooie tekst of tekening op.

#2. PLANTENZAK

diy leerpapier plantenzak | IMAKIN

Maak je eigen plantenzak van leerpapier. De stap-voor-stap DIY tutorial vind je in het IMAKIN boek.

#3. STEMPELEN

stempelen-leerpapier | IMAKIN

Je kunt het leerpapier bestempelen met VersaCraft stempelkussens en leuke (zelfgemaakte) stempels.

#4. SLEUTELHANGER KWASTJE

Deze sleutelhangerkwastjes zijn gemaakt van leerpapier. De stap-voor-stap werkinstructie vind je in dit blog. Leuk voor aan je tas of sleutelbos.

#5. STRIJKVELLEN / -LETTERS

Knip een vorm uit een strijkvel of gebruik strijkletters en strijk deze op het leerpapier. Vervolgens kun je het verder verwerken als bijvoorbeeld tas of plantenzak.

#6. TAS / CLUTCH

leerpapier clutch | IMAKIN

Het leerpapier is heel stevig en daardoor geschikt om een tas of clutch van te maken. Je kunt het leerpapier aan elkaar naaien of lijmen.

#6. HOUTBRANDEN

Het leerpapier is ook geschikt om op te tekenen met een houtbrander. Gebruik een sjabloon of maak zelf een potloodtekening en trek dit over met de houtbrander.

#8. PLANTENHANGER

Met stroken van leerpapier kun je de mooiste plantenhangers maken. In de webshop vind je een mini DIY-pakket om je eigen plantenhangers te maken.

#9. BORDUREN

Knip 2 vormpjes uit het leerpapier en borduur deze naar smaak. Vul ze met wat kussenvulling/watten en naai of lijm ze aan elkaar met een touwtje ertussen. Zo maak je zelf de mooiste hangers.

#10. TUINPOSTER

DIY Tuinposter | IMAKIN

Omdat het leerpapier waterbestendig is, is het heel geschikt om er een tuinposter van te maken. In dit blog laat ik je stap-voor-stap zien hoe je je eigen tuinposter kan maken.

Wat wil jij maken met het leerpapier? Deel het hieronder in de reacties.

Heb jij iets moois gemaakt met leerpapier? Deel je resultaat met #deeljeDIY en tag IMAKIN op Facebook/Instagram.

Geef een reactie