10 DIY-PROJECTEN MET SPUITVERF + TIPS

Spuitverf is een van de makkelijkste manieren om een voorwerp een metamorfose te geven. In dit blog laat ik je 10 DIY ideeën zien met spuitverf én geef ik je tips over hoe je spuitverf het beste kan aanbrengen.

#1. INDUSTRIËLE LAMP

Vera spoot haar lampenkappen koper met spuitverf. De binnenkant van de lampenkap spoot ze zwart voor een stoer contrast. Dit DIY idee komt van het blog Nicest Things.

#2. GOUDEN BUREAUACCESSOIRES

Geef je bureau accessoires een update met gouden spuitverf. Deze schaaltjes zijn gemaakt door Amy van Homey Oh My.

#3. AFVALBAK UPGRADE

Een afvalbak is een item dat je niet graag in het zicht hebt staan, maar met deze upgrade van Best Friends for Frosting maak je er een vrolijk exemplaar van.

#4. LUXE VITRINEKAST

Vitrinekasten zijn helemaal in op dit moment. Met gouden spuitverf kun je een saaie vitrinekast een mooie luxe uitstraling geven. Dit DIY idee komt van House of Hawkes.

#5. RIETJESSLINGER

Je zou het niet zeggen, maar deze mooie slinger is gemaakt van rietjes! Op het blog Oleander + Palm staat de stap-voor-stap werkinstructie.

#6. METALEN PLANTENHANGER

Metalen plantenhanger | IMAKIN

Deze metalen plantenhanger is één van de dertig DIY-projecten uit mijn boek ‘Doe het lekker zelf!’. Hierin laat ik je stap-voor-stap zien hoe jij ze ook kunt maken. De benodigdheden verkoop ik in mijn webshop.

#7. LANTAARN

Door een gedeelte van je object af te plakken, kun je mooie patronen maken op je project. Deze lantaarns van Grazia zijn een prachtig voorbeeld.

#8. KUSSENHOES MET PRINT

De prints op deze kussenhoezen zijn gemaakt met spuitverf. Vanessa Christenson laat op haar blog zien hoe zij ze heeft gemaakt.

#9. GOUDEN BLADEREN

Van bladeren kun je hele mooie naamkaartjes bij een diner maken door ze goud te spuiten en er vervolgens met acrylmarker een naam op te schrijven. Dit DIY idee komt van Potterybarn.

#10. ZWARTE BADKAMER KRANEN

Een grote trend op het gebied van badkamers op dit moment is styling met zwarte kranen. Geef jouw oude kraan eenvoudig een update met zwarte spuitverf.  Op het blog Bless’er House vind je hoe het moet.

TIPS OM SPUITVERF TE GEBRUIKEN

Spuitverf gebruiken is helemaal niet moeilijk en iedereen kan het. Gebruik voor het mooiste resultaat onderstaande tips:

  • Zorg ervoor dat je ondergrond schoon en vetvrij is voordat je begint.
  • Plak je voorwerp goed af en bescherm de omgeving met plastic of kranten.
  • Schud de spuitbus zeer goed, minimaal 2-3 minuten.
  • Houd de spuitbus ongeveer 25-30 cm van je project. Als je van te dichtbij spuit, kan de verf gaan druipen.
  • Begin met het spuiten van de achterkant / onderkant van je project.
  • Spuit de verf in een horizontale/verticale beweging. Blijf niet op één punt spuiten.
  • Spuit de verf in meerdere dunne laagjes voor een egaal resultaat. Laat de verf tussen de laagjes door goed drogen.
spuitverf goud | IMAKIN
spuitverf koper | IMAKIN
spuitverf zilver | IMAKIN

In de IMAKIN webshop vind je de mooiste metallic kleuren spuitverf: koper, goud en zilver. Deze professionele spray paint is ontwikkeld door en voor graffiti artists en is van zeer hoge kwaliteit.

Wat zou jij willen versieren met spuitverf? Laat het hieronder weten in de reacties.

Deel jouw spuitverf resultaat met #deeljeDIY @imakinNL op Facebook /Instagram.

Geef een reactie