10 IDEEËN OM JE PAASEI TE VERSIEREN

Het allerleukste aan Pasen vond ik vroeger altijd dat ik bij de brunch mijn ei mocht beschilderen. Je klemde je ei dan in zo’n molentje (ken je ze nog?) en maakte van jouw ei het allermooiste Paasei. Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken om Paaseieren te versieren? In dit blog laat ik je 10 ideeën zien.

#1. LETTERS VAN PLAKFOLIE

Knip letters uit plakfolie en spel een woord in Paaseieren. Één nadeel, als je ‘vrolijk Pasen’ wil spellen, moet je daarna 11 eieren opeten. De stap-voor-stap instructie voor dit idee vind je op My Domaine.

#2. DISCODIP

Als dit geen blij ei is, weet ik het ook niet meer! Van discodip wordt iedereen vrolijk. Breng een laagje Mod Podge aan op het ei en doop deze in de discodip. Het idee is van Studio DIY.

#3. NATUURLIJK MOS

Deze Paaseieren passen helemaal in de urban jungle trend. Ze zijn versierd met stukjes mos. De DIY tutorial vind je op The Merry Thought.

#4. TATOEAGES

Heb je nog wat plaktatoeages over van vorige zomer? Die kun je nog gebruiken om je Paasei mee te versieren! Het idee kwam ik tegen op Macademia.

#5. UNICORN

Op dit moment kun je alles in unicorn (eenhoorn) thema krijgen: van sloffen tot opblaas zwemband en van peper&zout stel tot T-shirt. Unicorn Paaseieren kunnen dan ook echt niet ontbreken in dit lijstje. Hoe je ze maakt vind je op Little Inspiration.

#6. WATERVERF & HANDLETTERING

De combinatie van waterverf en handlettering is prachtig op deze Paaseieren. Bekijk de werkinstructie op Printable Crush.

#7. BLOEMEN

Ik deelde deze tutorial twee jaar geleden ook al op dit blog, maar dit blijft toch wel een van mijn favorieten. De Paaseieren zijn versierd met echte bloemen en blaadjes. Op het blog van Say Yes zie je hoe je ze zelf ook kunt maken.

#8. STIJLVOLLE NAAMKAARTJES

Dat je je Paasei ook als stijlvolle naamkaartjes kunt gebruiken laat Céline van I Do It Myself.be zien. De werkinstructies zijn in het Frans, maar de foto’s zijn duidelijk genoeg.

#9. TROPICAL LEAVES

De tropische trend is al een tijdje aan de gang en gaat zeker doorzetten deze zomer. Je kunt de trend ook heel makkelijk toepassen op je Paasei. De stap-voor-stap instructie voor deze DIY vind je op Oh So Beautiful Paper.

#10. ZWART-WIT

Mooi in eenvoud zijn deze zwart-witte Paaseieren van Hello Lidy. Alles wat je hoeft te doen is leuke patroontjes op je ei te tekenen met een zwarte marker.

DIY tutorial kralen eierdop | IMAKIN DIY DESIGN

Voor je versierde Paasei heb je natuurlijk ook een mooie eierdop nodig, om je ontwerp helemaal tot zijn recht te laten komen. Vorig jaar maakte ik deze DIY tutorial voor een eierdop van kralen.

Nog niet genoeg inspiratie voor Pasen? Bekijk deze 10 Vrolijke Paas DIYs.

Hoe ga jij je Paasei versieren? Deel je resultaat met #deeljeDIY @imakinNL op Facebook / Twitter / Instagram.

Geef een reactie