10 DIY INTERIEUR IDEEËN MET LEERSTROKEN

Leerstroken zijn mijn favoriete DIY materiaal op dit moment. Ze geven ieder DIY project een mooie industriële uitstraling. Het is een stoer en tegelijk een luxe materiaal dat alles instant stylish maakt. Daarnaast zijn leerstroken ontzettend veelzijdig. In dit blog 10 ideeën voor wat je met leerstroken kunt doen in je interieur.

#1. HANGPLANKEN

De bekendste toepassing voor leerstroken is natuurlijk in een hangplank (Bron: onbekend). Ik gebruikte ze zelf ook voor mijn Flavourites Live! stand om de DIY-projecten te presenteren. Op A Pair & A Spare vind je een duidelijke tutorial voor hoe je zelf zo’n stoere plank maakt.

#2. MAGAZINE HOUDERS

Geef je mooiste magazines een speciaal plekje in deze stijlvolle tijdschriften houders. Op Burkatron staat hoe je ze maakt.

#3. GEBREIDE ONDERZETTERS

Bij gebreide onderzetters moet ik toch al snel denken aan de pannenlappen van mijn oma. Maar als je er een leerstrookje aan bevestigt, zijn ze meteen helemaal van nu. Ik zei toch dat leerstroken je DIY project instant stylish maken! Op Homey Oh My vind je de stap-voor-stap instructie.

#4. HANDGREEPJES IN DE KEUKEN

Geef je keuken heel makkelijk een update door je oude handgreepjes te vervangen door leren lusjes. (Bron: Lili in Wonderland)

#5. VAAS MET LEERSTROOK

Prachtig is deze vaas met leerstrook. Een minimalistisch statement in je interieur. (Bron: onbekend)

#6. WIJNREK

Dit wijnrek is een hele mooie eyecatcher voor in de keuken. Helemaal leuk als je het combineert met leren handgreepjes (zie nr. 4). Hoe je het wijnrek maakt, staat op prettynice.

#7. DEURSTOPPER

Omdat een deurstopper vooral functioneel is, betekent niet dat die niet stijlvol kan zijn. Met deze DIY tutorial maak je een mooie deurstopper van een restje leerstrook en hout.

#8. SERVETRINGEN

Deze leren servetringen zijn supermakkelijk om te maken. Op het blog Make and Tell staat de stap-voor-stap instructie.

#9. SLEUTELHANGER

Ok, dit is geen interieur idee, maar deze sleutelhanger is wel heel mooi. Tip: sla er een tekst in met slagstempels en geef een sleutelhanger cadeau. De DIY tutorials is van Homey Oh My.

#10. HOUTEN SNIJPLANK

Een snijplank maken is heel makkelijk. Met een leren handvat krijg je een chique resultaat. De DIY tutorial vind je op Almost Makes Perfect. Het is ook een leuk idee om een leerstrook toe te voegen aan de grote snijplank uit het DIY-pakket Houten Snijplanken.

De leerstroken die je voor al deze projecten nodig hebt, vind je in verschillende kleuren in de webshop:

Welk project wil jij maken met leerstroken? Deel je resultaat met #deeljeDIY en tag @imakinNL op FacebookInstagram.

Geef een reactie