10 MODERNE KERST DIY-PROJECTEN

Kerst, dé tijd van het jaar dat helemaal los kan gaan met DIY-en! Ik selecteerde de 10 mooiste, moderne Kerst DIY-projecten voor je.

#1. TEKSTHANGERS

Voor de liefhebbers van typografie. Deze tekst Kersthangers maak je heel makkelijk zelf: typ een tekst in een mooi lettertype en print deze uit op knutselkarton. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de woorden uitsnijden. Op sinnenrausch vind je de volledige instructie (Duits).

#2. HOUTEN KERSTBOOM DISPLAY

Hou je wel van Kerstversiering, maar wil je niet heel je huis er vol mee hebben? Dan is deze houten Kerstboom display iets voor jou! De werkinstructies zijn van Brittni Mehlhoff.

#3. GEVULDE KERSTBALLEN

Dit supersimpele, maar prachtige idee komt van vtwonen. Vul Kerstballen met eucalyptus of dennentakken voor een modern en minimalistische Kersthanger. In de webshop staan handige acryl Kerstballen (rond of ster) die uit twee helften bestaan, dus extra makkelijk te vullen!

#4. PEGBOARD KERSTBOOM

Pegboards zijn al een tijdje een trend in het interieur. Je kunt er met Kerstlampjes ook een hele leuke Kerstboom van maken. Op Poppytalk staat stap-voor-stap hoe je dit zelf kan doen.

#5. KAARSJES MET VERBORGEN BOODSCHAP

Hoe schattig zijn deze waxinelichtjes met een verborgen boodschap. Je maakt ze heel makkelijk zelf met de video en gratis printable van Chestnut.

#6. KERST RAAMTEKENING

Een tekening maken op je raam is niet zo moeilijk als je denkt! Ik maakte eerder dit jaar al een tutorial. De tekening op de foto (+ gratis printable) is gemaakt door Emma Ducher. Teken alleen met krijtstiften op je raam, want deze kun je er weer makkelijk afvegen met water. Krijtstiften zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar in de webshop.

#7. KERST LETTERSLINGER

Letterslingers zijn nog steeds heel populair! Met de tutorial van Homey Oh My maak je een mooi Kerst exemplaar.

#8. WALLHANGING MET 3D STERREN

Leuk om te zien dat de Wall Hanging trend nu ook wordt toegepast met Kerst. Oh Marie! maakte deze mooie versie met papieren 3D Kerststerren.

#9. GLITTER KERSTSTER

DIY Tutorial Glitter Kersthanger | IMAKIN DIY DESIGN

Kerst kan niet zonder glitter! Daarom maakte ik deze DIY tutorial voor je om zelf glitter Kersthangers te kunnen maken.

#10. PRINTABLE KERSTLABELS

Met cadeaulabels kun je je cadeautje heel makkelijk versieren. Deze mooie labels zijn gemaakt door Sarah en op haar blog TOMFO kun je ze gratis downloaden!

De IMAKIN DIY SELECTION Kerst collectie staat online!

Je vindt er de mooiste materialen om zelf moderne Kerstversieringen mee te maken.

Welke Kerstversieringen ga jij dit jaar maken? Deel je resultaat met #deeljeDIY @imakinNL op Facebook / Twitter / Instagram.

Geef een reactie