WELKE STIFT VOOR WELK DIY PROJECT

Tijdens Flavourites Live! kreeg ik veel vragen over welke soort stift je voor welk DIY project moet gebruiken. In dit blog leg ik het verschil tussen de stiften uit en laat ik je inspirerende voorbeelden zien.

KRIJTSTIFTEN

Krijtstift | IMAKIN DIY DESIGN
DIY Tutorial Raamtekening | IMAKIN DIY DESIGN

Met krijtstiften kun je onbezorgd tekenen op niet-poreuze ondergronden, zoals je raam, hard plastic of porselein. De stiften zijn op waterbasis en je kunt je tekening daardoor dus heel makkelijk met water en een doekje verwijderen. Je tekeningen zijn niet permanent (en dus ook niet vaatwasserbestendig).

De krijtstiften zijn ook heel geschikt om op een schoolbord te gebruiken. Zorg er wel voor dat de schoolbordverf op je juiste manier is aangebracht: kruislings in meerdere lagen (dus eerst een laag horizontaal en dan een laag verticaal). Test voor de zekerheid eerst altijd even op een onopvallende plek.

Met de beitelpunt kun je met het dunne topje fijne lijnen tekenen, maar met de brede kant ook dikke lijnen. Met de krijtstift met fijne punt, kun je mooie gedetailleerde tekeningen en teksten maken.

Deze stiften zijn heel geschikt voor mooie raamtekeningen (bekijk de stap-voor-stap instructie).

PORSELEINSTIFTEN

porseleinstift zwart | IMAKIN DIY DESIGN
DIY Tutorial Monogram Mok | IMAKIN DIY DESIGN

Met porseleinstiften kun je je eigen servies maken. Maak een mooie tekening op een mok, kom of bord. De stiften zijn van hoge kwaliteit en hebben daardoor een goed dekkend resultaat. Na het afbakken is je tekening vaatwasmachine bestendig.

Tijdens het tekenen een foutje gemaakt? Zo lang je het servies niet hebt afgebakken, kun je de stift er nog af wassen. Kleine foutjes kun je bijwerken met een nat wattenstaafje.

Deze stiften zijn niet alleen te gebruiken op porselein, maar ook op glas. Let op: deze zijn dus permanent en wil je niet gebruiken op je raam.

Bekijk de stap-voor-stap instructies voor deze stoere monogram mok.

TEXTIELSTIFTEN

DIY Tutorial Statement Sweater | IMAKIN DIY DESIGN

Textielstiften zijn speciaal gemaakt om op kleding en ander textiel te tekenen. De stiften zijn van hoge kwaliteit waardoor ze een goed dekkend resultaat geven. Na het strijken kun je je project wassen tot 40°C.

Door de fijne punt van de stiften kun je gedetailleerd werken. Je krijgt hierdoor een mooie strakke rand of tekst Je kunt de hele tekening met textielstift maken, maar voor grote vlakken raad ik je aan om textielverf te gebruiken.

Maak zelf een statement op een sweater, T-shirt, canvas tas of kussenhoes met de stap-voor-stap tutorial.

ACRYLMARKERS

DIY Tutorial Grid Klok | IMAKIN DIY DESIGN

Acrylmarkers zijn een soort verfstiften. Ze zijn daarom permanent op bijna alle oppervlakken. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken op hout, beton, metaal of terracotta.

Door de fijne punt kun je netjes gedetailleerd werken.

Maak bijvoorbeeld een strak grid of een mooi randje op je project. Bekijk de stap-voor-stap instructie voor de grid klok.

Met deze blog is het vast al een stuk duidelijker geworden welke stift je het beste voor welke ondergrond kunt gebruiken. Mocht je nog vragen hebben, dan mag je natuurlijk altijd contact opnemen via Facebook, Twitter, Instagram of e-mail. Ik geef je graag advies!

Heb jij iets moois gemaakt met een stift uit de IMAKIN DIY SELECTION? Deel je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag @imakinNL op Facebook/Twitter/Instagram.

Geef een reactie