WELKE STIFT VOOR WELK DIY PROJECT

1

Tijdens Flavourites Live! kreeg ik veel vragen over welke soort stift je voor welk DIY project moet gebruiken. In dit blog leg ik het verschil tussen de stiften uit en laat ik je inspirerende voorbeelden zien.

KRIJTSTIFTEN

2
3

Met krijtstiften kun je onbezorgd tekenen op niet-poreuze ondergronden, zoals je raam, hard plastic of porselein. De stiften zijn op waterbasis en je kunt je tekening daardoor dus heel makkelijk met water en een doekje verwijderen. Je tekeningen zijn niet permanent (en dus ook niet vaatwasserbestendig).

De krijtstiften zijn ook heel geschikt om op een schoolbord te gebruiken. Zorg er wel voor dat de schoolbordverf op je juiste manier is aangebracht: kruislings in meerdere lagen (dus eerst een laag horizontaal en dan een laag verticaal). Test voor de zekerheid eerst altijd even op een onopvallende plek.

Met de beitelpunt kun je met het dunne topje fijne lijnen tekenen, maar met de brede kant ook dikke lijnen.

Deze stiften zijn heel geschikt voor mooie raamtekeningen (bekijk de stap-voor-stap instructie).

PORSELEINSTIFTEN

4
5

Met porseleinstiften kun je je eigen servies maken. Maak een mooie tekening op een mok, kom of bord. De stiften zijn van hoge kwaliteit en hebben daardoor een goed dekkend resultaat. Na het afbakken is je tekening vaatwasmachine bestendig.

Tijdens het tekenen een foutje gemaakt? Zo lang je het servies niet hebt afgebakken, kun je de stift er nog af wassen. Kleine foutjes kun je bijwerken met een nat wattenstaafje.

Deze stiften zijn niet alleen te gebruiken op porselein, maar ook op glas. Let op: deze zijn dus permanent en wil je niet gebruiken op je raam.

Bekijk de stap-voor-stap instructies voor deze stoere monogram mok.

TEXTIELSTIFTEN

6
7

Textielstiften zijn speciaal gemaakt om op kleding en ander textiel te tekenen. De stiften zijn van hoge kwaliteit waardoor ze een goed dekkend resultaat geven. Na het strijken kun je je project wassen tot 40°C.

Door de fijne punt van de stiften kun je gedetailleerd werken. Je krijgt hierdoor een mooie strakke rand of tekst.

Maak zelf een statement op een sweater, T-shirt, canvas tas of kussenhoes met de stap-voor-stap tutorial.

ACRYLMARKERS

acrylmarker goud e1492948454668
9

Acrylmarkers zijn een soort verfstiften. Ze zijn daarom permanent op bijna alle oppervlakken. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken op hout, beton, metaal of terracotta.

Door de fijne punt kun je netjes gedetailleerd werken.

Handletter er bijvoorbeeld een tekst mee op hout. Bekijk de stap-voor-stap instructie voor dit huisje met quote.

Met deze blog is het vast al een stuk duidelijker geworden welke stift je het beste voor welke ondergrond kunt gebruiken. Mocht je nog vragen hebben, dan mag je natuurlijk altijd contact opnemen via FacebookInstagram of e-mail. Ik geef je graag advies!

Heb jij iets moois gemaakt Deel je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag IMAKIN op Facebook/Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 505 reviews.