ONTMOET JANNEKE: IMAKIN’S NIEUWE MEDEWERKER

Een paar weken geleden kreeg ik een heel enthousiast mailtje van een pas afgestudeerde grafisch ontwerper. Of ik nog wat hulp kon gebruiken.. Tijdens de sollicitatie bleek dat Janneke gek is op DIY en naast grafisch ontwerp ook nog eens heel goed is in fotografie. Die kon ik natuurlijk niet laten lopen! In dit blog stelt Janneke zich aan je voor en vertelt ze over wat ze voor IMAKIN gaat doen.

Janneke Meijer - IMAKIN

KUN JE IETS OVER JEZELF VERTELLEN?

Ik ben Janneke Meijer en ben sinds september de nieuwe medewerker bij IMAKIN. In februari dit jaar ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie in Groningen in de richting van Handmade Design.

Als afstudeerproject bouwde ik een rijdende papierkeuken waarin mensen zelf hun eigen papier konden maken van afvalmaterialen. Mijn drijfveer is daarom ook: mensen inspireren om zélf aan de slag te gaan.

Tijdens mijn studententijd ontwikkelde ik een grote liefde voor Do It Yourself. Ik zocht dan een foto van een dure tas of armband op internet en besloot het voor een paar tientjes zelf na te maken, maar altijd met een eigen twist!

Op dat moment kwam het bloggen op en al gauw startte ik mijn eigen blog waar ik DIY tutorials op postte. Het is dus niet vreemd dat ik op een gegeven moment bij Jinske van IMAKIN een digitaal briefje onder haar deur schoof met de vraag of ze nog een paar creatieve handen extra kon gebruiken 😉

Janneke Meijer - IMAKIN
Janneke Meijer - IMAKIN

WAT GA JE BIJ IMAKIN DOEN?

Bij IMAKIN ga ik de grafische vormgeving doen van bijvoorbeeld instructies, promotiemateriaal en de website. Ook ga ik producten fotograferen en sfeerfoto’s maken. Daarnaast mag ik ook DIY tutorials gaan maken!

Tijdens mijn werk bij IMAKIN heb ik al heel wat mooie dingen mogen maken. Waar ik toch wel een beetje trots op ben is het DOE HET LEKKER ZELF! Magazine waarvan ik de vormgeving en een deel van de fotografie mocht doen. Hoe gaaf is het als het magazine dan – met nog die heerlijk verse geur van de drukker – op de deurmat valt. Ik kan daar echt heel enthousiast van worden!

Ook heb ik tijdens het event DIY&DRINKS creatieve workshops gegeven aan een grote groep dames. Ik vind het erg leuk om te zien dat iedereen zijn creativiteit weer op een andere manier gebruikt bij het maken van een product. Iedereen is altijd een beetje trost op het feit dat hij of zij het product zelf gemaakt heeft. Het mooie van het concept van IMAKIN vind ik daarom ook dat de tutorials makkelijk en voor iedereen geschikt zijn.

Een werkdag bij IMAKIN is erg afwisselend en leuk en ik leer veel nieuwe dingen over het managen van je eigen bedrijf. Een grote tip dus voor alle jonge creatives die van hun hobby hun beroep willen maken: twijfel niet en kom in contact met een bedrijf dat dezelfde passie heeft als jij!

Hou het blog van IMAKIN in de gaten want er komen steeds leuke nieuwe DIY tutorials bij! Heb jij een project waar je een tutorial van wil zien? Stuur een mailtje met jouw idee en wie weet maak ik er een DIY tutorial van!

Janneke
Grafisch ontwerper / Fotograaf / DIY-er bij IMAKIN

Geef een reactie