De botanische trend is misschien wel dé trend van 2015. Veel groen, botanische prints en planten in huis maken van je interieur een urban jungle. Zelf heb ik deze prachtige art prints van Maaike Koster aan m’n muur.

Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met de botanische trend. Ik verzamelde de 10 mooiste DIYs.

#1. INGELIJST PALMBLAD

Een van mijn favorieten dit ingelijste palmblad in een prachtige lijst van MOEBE. Hoe je het beste het blad kunt inlijsten staat op Monsterscircus.

#2. TUINTJE AAN DE MUUR

Wat een leuk idee! Een diep fotolijstje vullen met aarde en kleine plantjes. Ook heel leuk als cadeautje. Je vind de (Duitse) tutorial op Sinnenrausch.

#3. STEMPELEN MET BLADEREN

Een heel mooi effect geeft het als je bijvoorbeeld een kussenhoes bestempelt met bladeren. Met een penseel smeer je de bladeren in met textielverf en je drukt deze op de stof. Het idee is van Ukkonooa.

#4. EUCALYPTUS SLINGER

Voor een romantisch gevoel maak je deze slinger van eucalyptus en bloemen. Hij zal vast ook nog eens heel lekker ruiken! De stap-voor-stap beschrijving vind je op Homeyohmy.

#5. PAPERCUT BLADEREN

Geen echte bladeren voor handen om in te lijsten? Je kunt ook zelf bladeren uitsnijden uit papier. Op Ohoh Blog staat hoe je dat doet.

#6. BOTANISCHE TAART

Als je een urban jungle party geeft, kan een botanische taart natuurlijk niet ontbreken. Het recept vind je op het blog van Alana Jonesmann.

#7. TERRARIUM

Vroeger zag je terrariums eigenlijk alleen in stoffige biologielokalen. Nu zie je dat ze veel worden gemaakt in grote glazen potten zoals deze van Southern Living.

#8. BLOEMEN LETTERS

Hou jij meer van bloemen? Dan is deze DIY voor jou. Deze bloemenletters zijn leuk om neer te zetten, maar je kunt ze ook ophangen. De tutorial vind je op Urbanic Paper.

#9. BLAD IN PLEXIGLAS

Als je een blad inlijst in plexiglas, wordt het meteen een moderne eyecatcher. Op eHow staat de tutorial. Je kunt deze tutorial natuurlijk ook gebruiken om andere dingen (veren, bloemen of kaarten) in te lijsten.

#10. PAPIEREN PLANTJES

Tenslotte nog een DIY voor mensen zonder groene vingers. Deze plantjes maak je van papier. Het lijken net echte ‘succulents’ (vetplantjes). De tutorial vind je op het blog van Lia Griffith.

Ben jij ook zo weg van de botanische trends? Heb je ook iets moois gemaakt voor jouw urban jungle thuis? Laat het resultaat van je DIY zien #deeljeDIY @imakinNL op Facebook / Twitter / Instagram.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *