IMAKIN DIY TUTORIAL: NOTITIEBOEKJE MET STRIJKKRALEN

hamabeads

Strijkkralen alleen voor kinderen? Echt niet! In deze tutorial laat ik zien hoe je met strijkkralen een toffe aztek print op een notitieboekje maakt.

hamanotitieboekje2

NODIG:

hamabenodigheden

– notitieboekje

– (Hama) strijkkralen

– strijkkralen bordje

– pincet

– wit bakpapier

– strijkijzer

DOEN

hamabeads1

hamabeads2

1. Leg een mooi patroon van strijkkralen op het bordje. Een pincet is hierbij handig. Hou rekening met de afmeting van het notitieboekje.

hamabeads3

2. Als je ontwerp af is, leg je het stukje bakpapier op de kralen. Strijk op stand 2 over het bakpapier, totdat je ziet dat de kraaltjes aan elkaar gesmolten zijn. Strijk niet te lang, want dan smelten de kralen aan het bordje! Verwijder voorzichtig de kralen van het bordje en het bakpapier van de kralen. Als er per ongeluk een kraaltje los is, is dat geen probleem. Deze plak je later direct op het notitieboekje.

hamanotitieboekje

3. Smeer een laagje lijm op de gesmolten kant van de kralen en plak de kralen op het notitieboekje. Eventuele los geraakte kralen kun je afzonderlijk terug in je ontwerp plakken.

hamanotitieboekje1

Je kunt deze techniek niet alleen voor notitieboekjes gebruiken, maar denk ook eens aan het versieren van wenskaarten, laptop sleeve of cadeaulabels.

Ik ben heel benieuwd naar jouw ontwerp met strijkkralen. Stuur je me een foto? Laat je resultaat zien op social media met #deeljeDIY en tag @imakinNL op Facebook / Twitter / Instagram.

Geef een reactie