MAAK ZELF POTJES VOOR JE MOESTUINTJE – 10 DIYS


FullSizeRender

Heel Nederland is aan het moestuinieren geslagen door de actie van Albert Heijn die bij de boodschappen gratis mini moestuintjes weggaf. Van rucola tot radijs, allerlei soorten kruiden en groenten zijn er te kweken.

Inmiddels is de tijd aangebroken om ze te gaan verpotten. En die potjes… die maak je natuurlijk zelf! In dit blog de 10 leukste DIY tutorials verzameld.

1. Elegante Potten met Naam

Title_Herb-planters_BodhiLuxe

Bron: Bodhi Luxe

Deze potten zijn heel eenvoudig, maar oh zo elegant. Op Bodi Luxe staat hoe je ze maakt.

2. Houten Kruidenbak

Bron: a girl who makes

Het blog van deze kruidenbak is helaas verwijderd, maar dit moet niet al te ingewikkeld zijn. Koop een mooie houten bak (tuincentrum / bouwmarkt) en schroef er mooie klemmetjes op). Door de briefjes kun je steeds de inhoud wisselen.

3. Geometrische Colorblock Pot

Bron: The Proper Blog

Als je me inmiddels een beetje kent, weet je dat ik gek van op geometrische vormen. Deze colorblock pot met geometrische pastel&gouden print kon daarom niet ontbreken. Op The Proper blog staat stap voor stap hoe je hem schildert.

4. Stoffen Zakken

Fabric-buckets-16

Heb je nog restjes stof liggen? Maak er dan deze mooie stoffen zakken van voor om je plantenpot. Je kunt zo de stof van bijvoorbeeld de gordijnen of kussens op een andere plek in je interieur terug laten komen. Op Design Sponge staan de naai instructies.

5. Pailletten Pot

Bron: Hello Lidy

Hou je van glimmertjes? Beplak de pot dan met paillettenband. Dat geeft een feestelijk effect. Op het blog Hello Lidy staat de DIY tutorial.

6. ‘Marmer’ Pot

Bron: Dat Zit Wel Snor

De marmer (of ‘marble’ in het Engels) is helemaal dé trend van nu in het interieur. Beplak een oude pot met marmerfolie en je interieur is weer helemaal up to date. Renate van Dat Zit Wel Snor laat op haar blog zien hoe het moet.

7. Houten Geometrische Bakjes

Bron: Tell Love and Chocolate

Maak zelf van dun triplex deze funky houten bakjes. Op het blog Tell Love & Chocolate staat stap-voor-stap hoe je ze zelf maakt.

8. Dieren Pot

Bron: PS I made this

Van deze biggetjes pot moet ik altijd een beetje grinniken als ik hem voorbij zie komen. Hij is namelijk erg populair op Pinterest. Op PS I made this vind je de DIY tutorial.

9. Snelle Washi Tape Pot

washitapepot

Weinig tijd? Grijp dan een paar rolletjes washi tape bij elkaar en beplak je potjes. Op het Fuwary blog staan stap-voor-stap foto’s (tekst is in het Japans).

10.  Moestuin Toren

Bron: Urban Gardens

Heb je weinig ruimte, ga dan de hoogte in! Urban Gardens heeft deze moestuin toren die je eenvoudig zelf in elkaar zet.

Bonus DIY: IMAKIN DIY-pakket Plantenhanger

geoplanterkleurengeoplanters

Met het IMAKIN DIY-pakket Plantenhanger maak je een toffe geometrische plantenhanger voor je plantjes. De plantenhanger is heel geschikt voor kleine kruidenplantjes. Hang de plantenhanger in de keuken (bijvoorbeeld aan de stang met keukengerei) en je hebt je favoriete kruiden altijd in de buurt tijdens het koken.

Geef een reactie