ORGANISEER EEN CRAFTERNOON

Bron: Sarahearts.com

Een crafternoon is een “craft” “afternoon”: een middagje creatief bezig zijn. Met deze 5 tips organiseer je zelf een leuke crafternoon voor jou en je vriendinnen.

1. Uitnodiging

Voor een crafternoon heb je minimaal 3 uur nodig. Kies een datum en tijd die voor jou en je vriendinnen het beste uitkomt. Stuur een mooie uitnodiging naar je vriendinnen per e-mail of de post.

2. Materialen

Laat je vriendinnen hun eigen DIY-project en/of materialen en gereedschappen meenemen. Zo heb je tijdens de crafternoon een hele verzameling materialen waar iedereen gebruik van kan maken. Zo kan je ook nog eens andere technieken of nieuwe materialen proberen! Ook kun je bij tweedehands winkels vaak leuke materialen vinden, bijvoorbeeld oud serviesgoed om te beschilderen, een kastje om op te knappen of vintage broches om een nieuw sieraad van te maken.

3. Eten & drinken

Bereid een kleine high tea voor met verschillende theesoorten en kleine hapjes. Je kunt natuurlijk ook vragen of iedereen een hapje wil meenemen. Gebruik je mooiste servies om er echt een feestje van te maken. Extra feestelijk is een glaasje prosecco erbij!

4. Muziek

Maak een leuke playlist met lekkere achtergrond muziek voor de momenten waarop iedereen stil is door concentratie. 😉

5. Kies je DIY-project

Tijdens de crafternoon kan iedereen aan zijn eigen project werken, maar je kunt ook met z’n alleen Ă©Ă©n groot werk maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een servies tijdens een vrijgezellenfeest of een schilderij voor een housewarming. Het is sowieso leuk om van te voren wat voorbeelden te zoeken ter inspiratie. Pinterest staat bijvoorbeeld vol met leuke DIY-projecten!

Maak het jezelf makkelijk

Je kunt het jezelf nog makkelijker maken door kant-en-klare Do It Yourself pakketten te kopen. IMAKIN heeft een heel assortiment van DIY-pakketten waarmee je zo aan de slag kunt. Alle materialen en gereedschappen zitten in het pakket samen met een duidelijke stap-voor-stap handleiding.

Ook geeft IMAKIN worskhops op locatie. Het leuke van deze workshops is dat iedereen zijn eigen project kan kiezen. Terwijl de Ă©Ă©n een muts haakt, is de ander bezig met een kussenhoes bestempelen.

Veel plezier met jouw crafternoon! Stuur je een foto om te laten weten hoe het was?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *