DIY OP VAKANTIE – 5 KOFFER INPAKTIPS

koffer diy-pakketten webVakantie! Heerlijk! Eindelijk de tijd voor dingen waar je normaal niet aan toe komt, voor dat mooie boek dat al weken op je wacht en dat leuke DIY-project dat je al een tijdje wil doen!

Maar dan ga je op vakantie.. En om nou al je DIY-spullen mee te nemen.. Dat gaat nooit passen naast al je zomerjurkjes, sandaaltjes en sieraden!  Als je met deze 5 tips je koffer strategisch inpakt, heb je nog plek over om een DIY-project mee te nemen. Zodat je ook op vakantie lekker creatief kunt zijn!

1. Maak van te voren outfits

Bedenk van te voren wat je ongeveer wil gaan doen op vakantie en pas je outfits daarop aan. Als je gaat kanoën of paardrijden heb je andere kleding nodig dan als je de hele vakantie lekker gaat lanterfanten op het strand. Maak voor elke dag alvast een outfit en probeer verschillende combinaties te maken met dezelfde kledingstukken. Kijk ook welke accessoires je meeneemt, deze kunnen dezelfde outfit steeds een andere look geven.

2. Maximaal 3 paar schoenen mee

Meer dan een paar slippers, sandaaltjes en gympies heb je niet nodig. Nee echt, die hoge hakken kun je thuis laten! Met een paar mooie sandaaltjes kom je ook echt die club of dat chique restaurant wel in. Ok, als je speciale activiteit (bergbeklimmen, hardlopen, wielrennen etc) gaat doen op vakantie mag je daarvoor een extra paar schoenen meenemen.

3. Neem 1 boek mee en doe aan boekenruil

Voor mensen zoals ik, die liever een papieren boek lezen dan een e-reader gebruiken: neem 1 boek mee. Als je je boek uit hebt kun je met je reismaatje je boek ruilen. Vaak zijn er ook lokale boekwinkels die aan boekenruil doen. Ook je tijdschriften kun je ruilen met je vakantievriendinnen.

4. Een hammamdoek in plaats van badhanddoek

Neem in plaats van een zware badhanddoek een luchtige hammamdoek mee. Deze is heerlijk licht en droogt snel. Daarnaast is de hammamdoek ook helemaal hip deze zomer en verkrijgbaar in allerlei mooie kleurtjes.

5. Vacuumzakken

Er bestaan zakken waar je de lucht uit kunt rollen (dus geen stofzuiger nodig!). Niet alleen handig omdat je zo tot wel 75% aan ruimte bespaart, maar ook omdat je zo je kleding kan sorteren en daardoor makkelijk kunt vinden in je koffer.

Bonustip: DIY-pakket in plaats van losse knutselspullen

In plaats van al je losse spullen (denk aan: schaar, lijm, papier, glitters, verf, kwastjes, stempels, naald, garen, stof enz enz) mee te nemen, kies voor een DIY-pakket. In de IMAKIN DIY-pakketten zitten alle benodigdheden die je nodig hebt voor 1 creatief project: materialen, gereedschappen en stap-voor-stap instructie. Hierdoor neemt het weinig ruimte in en neem je niet te veel onnodige materialen mee.

Deze pakketten passen makkelijk in je koffer en wegen

diypakket canvas tas

– DIY-pakket Canvas Tas (meteen te gebruiken als strandtas)

diypakket ibizaketting

– DIY-pakket Ibiza ketting (kun je meteen dragen bij je mooiste zomer outfit)

imakindiypakketdreamcatcher-website

– DIY-pakket Dreamcatcher (die meteen je dromen over volgende zonnige bestemmingen voor je vangt)

Let op: Voor de laatste 2 pakketten heb je een schaar nodig (zelf toevoegen). Een schaar mag niet in je handbagage! Ook het DIY-pakket Kussenhoes Stempelen is heel geschikt voor op vakantie, maar bevat een mesje en verf, dus alleen in je ruimbagage! Als je brei- / haakpakketten mee wil nemen, check even bij je vliegtuigmaatschappij wat de regels zijn voor brei- en haaknaalden in je handbagage.

IMAKIN met vakantie

vakantie

Van 22 t/m 25 juli is imakin een paar dagen met vakantie. Bestellingen  worden, op volgorde van binnenkomst, weer verstuurd vanaf 26 juli. Tijdens mijn vakantie krijg je in de IMAKIN webshop een vakantiekorting van 10% op alle bestellingen met code: “vakantiediy”. Fijne zomer!

Geef een reactie