5 MAKKELIJKE PLANTJES VOOR IN JE PLANTENHANGER

AfbeeldingIn de vorige blogpost schreef ik over de trend van de hangende plantenbakjes en hoe je zelf een mooie geoplanter kunt maken. De geoplanter gaat pas echt leven als je er een mooi plantje in doet. Maar wat nu als je, net als ik, niet echt groene vingers hebt? In deze blogpost een overzicht van 5 mooie, maar vooral ook makkelijke plantjes voor in je Plantenhanger.

1. Cactus
De cactus is op dit moment één van de grote interieurtrends. Hij is er in vele soorten en past daardoor in elk interieur. De cactus is heel makkelijk te verzorgen, want hij heeft maar eens per 4 weken water nodig en kan in de felle zon staan.

2. Aloë Vera
Aloë Vera is een makkelijke plant om te verzorgen. Hij mag op een zonnig plekje staan (maar niet in direct zonlicht) en heeft niet veel water nodig. Aloë Vera zuivert de lucht in je huis en de gel in het blad werkt ook nog eens helend voor wondjes.

3. Dwergpeper
De dwergpeper heeft schattige kleine groene blaadjes. De stengels die boven de blaadjes uitsteken hebben een heleboel minibloemetjes. De dwergpeper is een vetplant en dus ook heel makkelijk te verzorgen.

4. Haworthia
De haworthia groeit in rozetvorm en heeft een prachtig spikkelpatroon over de bladeren heen. Dit plantje heeft veel licht nodig (maar geen direct zonlicht) en weinig water. De haworthia blijft mooi klein en is dus heel geschikt voor de geoplanter.

5. Peperomia Schumi
De bladeren van de Peperomia Schumi hebben een prachtige donkerrode gloed over zicht heen. Dit plantje groeit niet zo snel en gaat na verloop van tijd mooi over het randje van de pot hangen. De Peperomia Schumi kan zowel in de schaduw als in de zon staan en heeft weinig licht nodig.

Al deze plantjes zijn verkrijgbaar bij een tuincentrum bij jou in de buurt. Het DIY-pakket Plantenhanger is verkrijgbaar in de webwinkel van IMAKIN.

Afbeelding

Geef een reactie